Højt bundniveau.

Lækre og nemme boller.

Egentligt elsker vi brød, men da ingen af os har særligt godt af det, spiser vi generelt ikke ret meget brød.

Når vi spiser brød foretrækker vi, at bage det selv, hvilket Louise har gjort i weekenden.

Opskriften på disse boller, kan laves på to forskellige måder.
Den er perfekt til de mere planlagte og langtidshævede boller, men tilsætter man lidt ekstra gær er dejen også velegnet til helt spontane boller. De skal nemlig slet ikke hæve.

Opskrift: ca. 15-20 boller:

8-10 dl lunket vand.
25 g gær -50 g til de spontane boller, der ikke skal hæve.
1 tsk. salt
2 spsk. ahornsirup eller honning.
1 spsk. kokosolie eller anden smagsneutral olie.
1000-1400 g mel- indtil dejen er en sej klistret masse- må ikke være for tynd.

På bollerne kan der drysses kerner efter behov for eksempel: Græskarkerner, birkes, hørfrø, sesamfrø eller chiafrø.

Skal hæve mindst 8 timer i køleskabet, eller andet svalt sted.
Vi laver tit den langtidshævede version om aftenen, således er det meget nem, at servere nybagte boller om morgenen.
Bollerne er ligeledes velegnet til frokost, sandwich, eller som tilbehør til salat.

imageimageimage

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Højt bundniveau.